دانشگاه شيراز يکي از دانشگاه‌هاي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري و از قديمي‌ترين دانشگاه‌هاي ايران است که در سال ۱۳۲۵ خورشيدي در شهر شیراز تأسيس گرديد.در جدیدترین رتبه‌بندی دانشگاه‌های ایران بر اساس بازده علمی، دانشگاه شیراز جزء سه دانشگاه برتر پژوهش‌محور کشور است و یکی از ۵ دانشگاه مادر در رشته‌های مهندسی به‌شمار می‌آید. دانشگاه شیراز دومین پردیس بزرگ ایران را دارد که توسط مینورو یاماساکی طراحی شد. دانشگاه شیراز در زمینه ایجاد برنامه‌های دکترا در ایران پیشگام بوده‌است. در حال حاضر این دانشگاه دارای بیش از ۲۰٬۰۰۰ دانشجو، با ۲۰۰ دوره کارشناسی، ۳۰۰ دوره کارشناسی ارشد، یک دوره دکترای حرفه‌ای (دکتر دامپزشکی یا DVM)، و ۱۵۰ دوره دکتری می‌باشد.

دانشگاه اصفهان به لحاظ قدمت و رشته‌هاي تحصيلي بزرگ‌ترين دانشگاه در منطقه‌ مرکز کشور مي‌باشد، دانشگاهي دولتي وابسته به وزارت علوم، تحقيقات و فناوري است که پايه‌هاي نخستين آن از ۳۰ آذر سال ۱۳۲۵ شمسي با ايجاد آموزشگاه‌ عالي بهداري اصفهان گذاشته شد. موقعيت فيزيکي اين دانشگاه به گونه‌اي است با وسعتي نزديک به ۳۰۰ هکتار يکي از بزرگ‌ترين دانشگاه‌هاي ايران است. دانشگاه اصفهان هم اکنون به عنوان يکي از مهمترين و قديمي‌ترين مراکز علمي و فرهنگي کشور، يكي از دانشگاه‌هاي مادر و در زمره دانشگاه ­هاي سطح يك كشور به فعاليت علمي خويش در زمينه‌هاي مختلف آموزشي و پژوهشي ادامه مي‌دهد. از بدو تأسيس اين دانشگاه تاکنون بالغ بر ۱۰۰۰۰۰ دانش آموخته در رشته‌ها و مقاطع مختلف تحصيلي از اين دانشگاه فارغ‌التحصيل گرديده‌اند و  در حال حاضر دانشگاه اصفهان با استفاده از توان علمي بيش از ۶۵۰ عضو هيأت علمي با ۵۳ % مرتبه استاد تمام و دانشياري و تعليم و تربيت بيش از ۱۶۰۰۰ دانشجو با ۴۵% دانشجوي تحصيلات تکميلي در ۷۱ رشته تحصيلي در مقطع کارشناسي، ۱۸۵ رشته تحصيلي در مقطع کارشناسي ارشد و ۱۱۹ رشته در مقطع دکتري در قالب ۱۴ دانشکده و ۵۵ گروه آموزشي در زمينه فني و مهندسي، علوم انساني، علوم پايه و زبان­ هاي خارجي فعاليت مي­ کند. در حال حاضر در دانشگاه اصفهان ۵۴ انجمن علمي،  ۷ قطب علمي، ۱۰ پژوهشکده و ۳۲ گروه پژوهشي فعال، آزمايشگاه مرکزي و حدود ۱۹۰ آزمايشگاه آموزشي و پژوهشي گروه هاي علمي، کتابخانه مرکزي و ۵ كتابخانه دانشكده­ها و ۴ سالن مطالعه براي بهره ­مندي بهتر و بيشتر دانشجويان فراهم شده است. دانشگاه اصفهان يکي از ۵ دانشگاه فعال کشور در امور بين‌الملل مي‌باشد و عقد بيش از ۱۵۰ تفاهم‌نامه با ۴۷ دانشگاه‌ اروپايي و ۴۲ دانشگاه آسيايي از ۲۷ کشور جهان و بيش از ۴۰ تفاهم‌نامه عملياتي شده از سال ۱۳۷۶ تاکنون و با ساير دانشگاه‌هاي معتبر دنيا نيز ارتباط مستمر علمي دارد.