دانشگاه تهران دانشگاهی دولتي و بزرگترين مرکز آموزش عالي در ايران است . دانشگاه تهران هم‌اکنون داراي ۲۵ دانشکده، ۹ پرديس و ۱۱ مرکز پژوهشي است. دانشگاه تهران در ميان موسسات و سازمان هاي وابسته به آموزش عالي کشور از هر حيث و از هر نظر از جايگاهي رفيع بهره مند است . از معيارهاي تعيين اعتبار و اهميت يک دانشگاه  که شامل متغيرهايي چون سابقه و قدمت ، تدريس استادان بنام و بلند مرتبه ، تحصيل دانشجويان ممتاز، کثرت دانشجويان ، استادان و کارکنان ، ارزش مدارک تحصيلي در کشور و خارج از آن ، پيوند و تعامل با دستگاه هاي اجرايي و موسسات و شرکت هاي صنعتي ، اداري ، اجرايي  و…، داشتن کتابخانه ها و آزمايشگاه ها غني و مجهز، تعدد رشته ها و دانشکده ها و موسسات پيوسته و وابسته ، واقع شدن در پايتخت  و در مرکز شهر و…  مي باشد، اين دانشگاه در صدر دانشگاه هاي ايران قرار دارد.  بي گمان دانشگاه تهران را بايد جزو معتبرترين و مهم ترين  دانشگاه هاي ايران دانست . بي جهت نيست که از اين دانشگاه با تعبير ((دانشگاه مادر)) و ((نماد آموزش عالي )) ياد شده است .