دانشگاه فردوسي مشهد دانشگاهی دولتي در استان خراسان رضوى است که به عنوان سومين دانشگاه ايران از نظر قدمت در سال 1328 در شهر مقدس مشهد تاسيس گرديد. اين دانشگاه به عنوان بزرگترين دانشگاه شرق کشور، هم اينک از وجود بيش از 800 عضو هيأت علمي متخصص و پرتلاش برخوردار است. در حال حاضر تعداد بيش از 25000 دانشجو در مقاطع  در مقاطع کارشناسي، کارشناسي ارشد و دکتري مشغول به تحصيل مي باشند که از اين تعداد بيش از 2000 دانشجوي بين المللي را شامل مي شود. اين دانشگاه از پرديسي بسيار وسيع، زيبا و سرسبز برخوردار بوده و بيش از يک دهه است که به عنوان دانشگاه سبز در جهت حفظ محيط زيست تلاش مي کند.

دپارتمان مديريت همکاري‌هاي علمي بين‌المللي دانشگاه فردوسي مشهد که هدف اصلي آن افزايش سطح همکاري‌هاي اين دانشگاه با دانشگاه‌هاي ديگر کشورهاست، با اهداف زير فعاليت مي‌کند:

• بين‌المللي‌سازي فعاليت‌ها و برنامه‌هاي دانشگاه به‌عنوان يک هدف راهبردي
  • نهادينه‌ساختن همکاري‌هاي بين‌المللي به‌عنوان يک ضرورت براي دانشگاه

اين مديريت، تاکنون بيش از 180 يادداشت تفاهم‌ همکاري و موافقت‌نامه علمي با دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالي با بيش از40 کشور جهان منعقد نموده است. محورهاي اصلي تفاهم‌نامه‌ها كه دربارۀ آن‌ها به‌صورت كلي و يا جزئي توافق مي شود، عبارتند از:

• اجراي فعاليت‌هاي مشترک پژوهشي (ازجمله تبادل هيئت علمي و پژوهشگران)
  • مشارکت در سمينارها و نشست‌هاي علمي
  • تبادل مطالب آموزشي و ساير اطلاعات علمي
  • برنامه‌هاي علمي کوتاه‌مدت خاص و در مواردي، تشکيل دوره‌هاي مشترک
  • تبادل دانشجو
  • ساير فعاليت‌هاي علمي و پژوهشي بين‌المللي مناسب و مورد توافق دو دانشگاه

دانشگاه فردوسي مشهد با استفاده از اساتيدي مجرّب از ميان اعضاي هيئت علمي دانشگاه که با توجه به ملاک‌هايي مانند کشور محل تحصيل، آشنايي كامل با دانشگاه‌هاي هر کشور و مراكز آموزش عالي آن‌ها و تسلط کامل ايشان به زبان هر كشور گزينش مي‌شوند، روابط علمي خود را با دانشگاه‌هاي ديگر کشورها برقرار مي‌کند.